j

2019-08-20

Szülési fájásmérő applikáció

Amikor első alkalommal hallottam a fájásmérő applikációról, azt hittem, hogy csak egy vicc – de ma már tapasztalatból tudom, hogy kevés hasznosabb alkalmazás létezik egy mindenórás kismamának, mint ez.

Arra a legtöbb szülésznő felkészít, hogyan kell a fájásokat számolni, de éles helyzetben könnyű magunkat átverni – a fájásokat hosszabbnak, a szüneteket rövidebbnek érezhetjük, vagy akár fordítva. Az alkalmazás működése elég egyszerű: amikor elindul a fájás, akkor elindítod, amikor megszűnik, akkor leállítod, így méri a fájások hosszát és a közte eltelt időt is.

Ha mást nem javasol a szülésznő vagy az orvos, akkor amikor a fájások kb. 30-40 mp-ig tartanak és a közte lévő szünet nem hosszabb 5 percnél, akkor már mindenképp érdemes a kórház felé indulni, hiszen hamarosan érkezhet a családba a baba.

A Contraction alkalmazás magyarul is letölthető, ingyenes és reklám mentes – a google play áruházból pl ezen a linken. A felülete könnyen kezelhető és nagyon csajos is, plusz a fájások alatt vízcsobogást, madárcsicsergést, szóval mindenféle természeti hangot lehet hallgatni, bár ez elsőre elég meglepő volt. 🙂

Az alkalmazásról összefoglalva az alábbiakat érdemes tudni:

  • az összehúzódások időtartamának és a közöttük levő intervallumok nyomon követése,
  • az intervallumváltozás grafikus megjelenítése,
  • hangok és vizuális effektusok a meditációhoz és a megfelelő légzéshez,
  • a kórházba való indulás idejének előrejelzése,
  • információ küldése a fájásokról e-mailben

A fájásmérő applikációról mentett képernyőképeket az alábbiakban tekintheted meg.

Ha hasznosnak találtad az információkat, kérünk oszd meg másokkal is.

Hasonló tartalmak

Meddig változhat a baba szemének a színe?

Meddig változhat a baba szemének a színe?

A legtöbb újszülött kékes színű szemmel születik, ami az első hónapok során még változhat. A legtöbb esetben a nagyszülőkig felmenően örökli valakinek a szemszínét, így az esélyeket már egészen pici korban lehet tippelni. A legtöbb esetben a végleges szemszín 6-12...