j

2019-02-01

Hasznos KISmama tippek


Amikor az ember lánya megtudja, hogy babája lesz, akkor nehéz két lábbal a földön állni, hiszen azonnal elindul a jó tanácsok tömege és nehéz kimazsolázni, hogy mi az ami valóban ér is valamit és mi az amit sose fogsz tudni használni. Összegyűjtöttem néhány olyan ötletet, praktikus holmit, ami számomra hasznosnak bizonyult és azt is leírom, miért.

  1. Kismama ruhák

Amint egy kicsit látványosabban kezd nőni a pocak, úgy lesznek egyre kényelmetlenebbek a régi holmik. Ami nekem bevált, azok a pamutos hasrésszel ellátott nadrágok, amik a kisebb, 3-4 hónapos pocaktól akár a szülőszobáig elkísérnek. Felsőkből eleinte jók voltak a kevésbé feszülős darabok, de az idő előrehaladtával olyan blúzokat, pólókat is vettem, amik kifejezetten kismama ruhák voltak.

Pulcsit venni kicsit nehezebb ügy volt, itt voltak a rémisztően nagy darabok, amiben még nagyobb voltam, mint aminek éreztem magam és volt az ami nem jött rám. A végső darab egy hasonló kialakítású darab lett, mint a pólók, de vastagabb anyagból, kényelmes volt, de az esztétikát illetően voltak gondjaim: egy vízszintes csíkozású darab egy amúgy is szélesedő nőnek – nem volt ideális, de a célnak megfelelt.

Újabb kör a téli cipő vásárlás volt: lapos, de kényelmes, lehajolás nélkül felvehető darabot keresem, bár ennek a néhány egyszerűnek tűnő kritériumnak sem tudott sok darab megfelelni, így a végén egy kevésbé szép, de praktikus fél cipőt, majd később egy lapos talpú csizmát vettem.

2. Kismama biztonsági öv vagy övterelő

Miután sokat vezetek, gyakorlatilag 2-3 hónaposan már zavart a biztonsági öv. Az övterelő egy elég egyszerű technikát ad: egy vezető vagy anyós ülésre csatlakoztatható ülőrészre az amúgy has előtt futó biztonsági öv részét a combok közé csatolva véd meg fékezésnél vagy ütközés során. Mivel bruttó 1 perc a rögzítése így az sem okoz gondot, ha felváltva használtam két kocsiban vagy cseréltünk út közben.

3. Kismama torna

Nehéz fittnek maradni akkor, ha elhiszi az ember, hogy most bármit megehet. Heti egy-két alkalom igazán nagy segítség lesz mind a terhesség, a szülés és a gyermekágyi időszak alatt. Először azt gondoltam, hogy uncsi “távolbanézés” lesz, de a gyakorlatban egy csökkentett aerobik óra volt – nem izzadtam le, sem izomlázam nem volt, de cserébe nem fájt a hátam, nem vizesedtem és nem is szedtem fel az előírtnál többet (összesen 14 kg ment fel, karácsonyi vacsikkal együtt és ebből 4 kg maradt amikor hazajöttünk 4 napos babával).

4. Kismama fotózás

Ha van rá lehetőség, akkor érdemes elmenni, ha van rá kapacitás, akkor az egész családdal (párral, gyerekekkel). Nálunk ez nem volt sima ügy, de megérte. 😉 A fotósok általában akkora adnak időpontot, amikor már fekve is látszik a pocak és kérnek néhány babás kiegészítőt – tündéri képek, leendő nagyszülőknek ideális ajándék lehet.

5. Programok

Minden babás pár azt tanácsolta nekünk, hogy mozduljunk ki, amíg van rá lehetőségünk: menjünk pl.: moziba minél többet, így gyakorlatilag 2 hetente néztünk filmeket. Visszagondolva jól tettük, mert a három órás kajálások között nehéz megszervezni a kiruccanást. 🙂

Hasonló tartalmak

Meddig változhat a baba szemének a színe?

Meddig változhat a baba szemének a színe?

A legtöbb újszülött kékes színű szemmel születik, ami az első hónapok során még változhat. A legtöbb esetben a nagyszülőkig felmenően örökli valakinek a szemszínét, így az esélyeket már egészen pici korban lehet tippelni. A legtöbb esetben a végleges szemszín 6-12...