j

2018-07-04

Baba a repülőn avagy Baby on board!

A légitársaságok akciói között egyre több az olyan lehetőség, amikor egy vonatjegy áráért ellátogathatunk egy külföldi városba, azonban a kisgyerekes családok sokszor hezitálnak – most összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, ami jól jöhet, ha babával szeretnél repülőn utazni.

Mennyi idős kortól utazhat a baba?

8 napos kortól már utazhat a repülőn, de csak 16 éves vagy annál idősebb felnőtt kíséretében. Csecsemőknek szoló kedvezményeket 8 napos kortól 23 hónapos korig lehet igénybe venni, ha akár a vissza úton betölti a 2. életévet, akkor már felnőtt viteldíjat kell fizetni.

Mennyibe kerül a csecsemőnek a repülőjegy?

Két opció közül lehet választani: az első, amikor a gyermek a felnőtt ölében utazik – ebben az esetben a fedélzeti személyzet egy külön csecsemőknek veló biztonsági övet ad, amit a felnőtt övéhez csatlakoztatva lehet használni. Ilyenkor egy regisztrációs díjat számol fel a légitársaság, ami a Ryanair légitársaságnál kb. 5-10.000 Ft / út. A másik lehetőség, hogy a gyermek külön ülésen ül: Az 1 évesnél idősebb csecsemők külön ülőhelyen is ülhetnek Amsafe CARES rögzítő rendszerrel (amelyet az utas biztosít). Vásárolható csecsemőülés is, amely a felszállás után már használható, azonban a csecsemőnek a kísérő felnőtt ölében kell ülnie felszállás és leszállás alatt, valamint, ha a személyzet ilyen utasítást ad. Ennek lefoglalásához, az ügyfélszolgálattal külön egyeztetni szükséges, ezekben az esetekben, mivel a gyermek egy ülést elfoglal, a teljes viteldíjat meg kell fizetni.

Milyen csomagokat vihetek magammal?

A fedélzetre a saját csomagodon kívül felvihetsz egy pelenkázótáskát, aminek méret korlátai nincsenek, viszont maximum 5 kg súlyú lehet. Pelenkázni a repülő hátsó részében van lehetőség, ill. a cumisüveget is megmelegítik kérésre.

Vihetek-e folyadékot ill. bébiételt a babának?

Igen, nekik átengedik ezeket, azonban érdemes bontatlan ételeket vinni ill. a folyadékokat az átvizsgálásnál külön kivenni a táskából.

Vihetek-e magammal babakocsit és mikor kell leadom?

A babakocsit a repülő lépcsőéig tudod vinni magaddal, ott kell leadni. Érdemes egy erre a célra gyártott babakocsi védő zsákot vinni, amibe ilyenkor elcsomagolod, hiszen ez is a poggyászok közé kerül. Optimális esetben a babakocsit át tudod venni a  leszállásnál, azonban a gyakorlatban a poggyászokkal együtt adják ki.

Plusz költségen fel lehet vinni a fedélzetre is összecsukott állapotban, erről azonban a légitársaságok ügyfélszolgálatain érdemes tájékozódni, hiszen itt plusz költség ill. méret korlát is felmerülhet. A babakocsin kívül további csecsemőnek szánt felszerelést is fel lehet adni (pl.: autós ülést, ülésmagasítót vagy utazóágyat) díjmentesen.

Mit érdemes magammal vinni az utazásra?

A mindennapos használati cikkek mellett (pelenka, nedves törlőkendő, váltóruha, enni és innivaló) érdemes olyan játékokat vinni, amik nem hangosak, hogy ne zavarjuk a többi utast ill. aranytartaléknak egy-egy mesét telefonon vagy más hordozóeszközön, ami a hosszabb út alatt is eltereli a figyelmét.

A lista nem teljes, a Ryanair jelenlegi utazási feltételei és saját tapasztalatok alapján állítottuk össze. A felvihető csomagok száma, mérete a különböző légitársaságoknál változhat – ezt mindig az utalás megkezdése előtt egyeztessük.  Bízunk benne, hogy többen kedvet kaptatok egy kis repülős kiránduláshoz és már ki is néztétek a következő úti célt!

Hasonló tartalmak

Meddig változhat a baba szemének a színe?

Meddig változhat a baba szemének a színe?

A legtöbb újszülött kékes színű szemmel születik, ami az első hónapok során még változhat. A legtöbb esetben a nagyszülőkig felmenően örökli valakinek a szemszínét, így az esélyeket már egészen pici korban lehet tippelni. A legtöbb esetben a végleges szemszín 6-12...